HOUTENSKAMERORKEST

Home     Het orkest      Agenda      Muziek       Foto's en recenties      Vacatures     Contact en inschrijving       Links 


Beeldmerk Houtens Muziek Collectief vrij

facebook

Historie15 november 2014 speelde  het  Houtens Kamerorkest in Haltna Huis !

Op zaterdag 15 november om 15.30 uur gaf het Houtens Kamerorkest een concert in het Haltna Huis. Gespeeld werd de Posthoorn-serenade van Wolfgang Amadeus Mozart en de Sinfonia uit de opera Il Barbiere di Siviglia van Giovanni Paisiello, en een toegift van E. Elgar.  
Het concert werd uitgevoerd onder leiding van Taco de Vries en het orkest versterkt met leden van het Westerkamerorkest uit Amsterdam.    

  C:\Users\pahor\Desktop\Posthorn-echt.jpgDe Posthoorn-serenade van Mozart dankt zijn naam aan de posthoorn, waarop vroeger werd geblazen om de postkoets aan te kondigen.

Men probeerde tijdens het concert het thema van de posthoorn in de muziek te herkennen! Vooraf aan het concert werd de originele posthoorn nog gedemonstreerd.

De naam van de opera Il Barbiere di Siviglia kent iedereen vast wel, maar dan van Gioacchino Rossini uit 1816. Eerder in 1782 schreef Giovanni Paisiello muziek voor Il Barbiere di Siviglia en het was een groot succes. 

Het Houtens Kamerorkest verheugte zich er weer op om de bewoners van het Haltna Huis te ontmoeten en met veel plezier keek iedereen terug naar het optreden van januari 2013. Ook dit keer lukte het het de aanwezigen te laten genieten van een uitbundig en kwalitatief prachtig concert!

    

 

 

 

 


Verslag van ons optreden op 5 april 2014

Na een aanhoudend applaus zette het Houtens Kamerorkest afgelopen zaterdag opnieuw in met het 2e deel van de Slavische Dansen van Dvorak. Hiermee werd het jaarlijkse lenteconcert gepast afgesloten. Voor een volle zaal in de Grote Geer speelde het Houtens Kamerorkest deze avond de eerste Symfonie van Franz Berwald en voor de meeste bezoekers en spelers was dit de eerste kennismaking met de Zweedse 19e -eeuwse componist. Uit alles sprak de grootsheid en de uitgestrektheid van het Zweedse landschap. Een knappe prestatie voor een kamerorkest om een werk uit te voeren, dat is geschreven voor een professioneel orkest van rond de honderd orkestleden!

Het HKO werd bij dit concert versterkt met leden van het Westerkamerorkest uit Amsterdam. Na de pauze volgden drie delen uit de Slavische dansen van Dvorak, die met zoveel plezier werden gespeeld, dat de aanwezigen bijna uit hun stoelen kwamen om vrolijk mee te kunnen dansen.

Na de toegift werd opnieuw een daverend applaus in ontvangst genomen en bedankte de dirigent Taco de Vries alle aanwezigen. In het bijzonder de eerste hoornist Han Liem, die naast 2 hoornpartijen eveneens 3 voorgeschreven trombonepartijen op zijn hoorn heeft waargenomen. Om in de sfeer van de koperblazers te blijven, werd tijdens het volgende concert van het HKO de Posthoorn serenade van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd.

Meteen naar:

Agenda

Concerten in 2015

Concerten in 2014

Concert maart 2012

Concert november 2010

Concert februari 2010

Concert juli 2009

Concert januari 2009