HOUTENSKAMERORKEST

Home     Het orkest      Agenda      Muziek       Foto's en recenties      Vacatures     Contact en inschrijving       Links 


Beeldmerk Houtens Muziek Collectief vrij

facebook

HistorieWinterconcert 13 februari 2010


Het winterconcert van het seizoen 2009/2010 vond plaats op zaterdag 13 februari in de Grote Geer in Houten. Het was het tweede concert dat we hier organiseerden. In deze voormalige boerderij met zijn sfeervolle interieur speelden we vorig jaar ook het winterprogramma. Dit keer werden we wederom versterkt door leden van het Westerkamerorkest. Het concert, dat om 20:00 ’s avonds begon, was goed bezocht: de zaal was zeker voor driekwart vol. Het programma genaamd Franse componisten bestond uit een mix van bekende en minder bekende werken:

Etienne Mehul - Les deus aveugles de Toledo (1806)

Debussy - Prelude a L'apres-midi d'un faune

Charles Gounod - Marionetten-Trauermarsch

George Bizet - Symphonie no. 1 in C-majeur (1855)


Verslag van een toehoorder


Het concert opende met de ouverture Les deux aveugles de Toledo van Mehul. In deze ouverture was de Spaanse invloed goed te horen. Tijdens het moeilijke en betoverende werk L’ apres-midi d’ un faune van Debussy bleek hoe goed het orkest samenspeelt. De steeds wisselende tempi werden goed opgevangen en de muziek bleef eendrachtig. Het laatste deel voor de pauze was de Marionetten-Trauermarsch van Gounod. Het orkest speelde dit goed in de maat zodat het dansende karakter goed naar voren kwam (en de marionetten tot leven kwamen).

Na de pauze klonk Bizet’s eerste en enige symfonie. Het eerste deel (allegro vivo) was erg beweeglijk en het orkest bouwde veel spanning op. In het tweede deel (andante, adagio) met de lyrische lijnen in de hobo's klonk dramatisch. Ook het derde (allegro vivace) en het vierde deel (finale, allegro vivace) werden met veel verve ten gehore gebracht, en ondanks de lengte van de symfonie had het orkest na afloop nog energie om de avond met een toegift te besluiten.

Al met al een mooi en gedurfd programma om de aanwezigen tijdens deze koude winteravond op te warmen!

Affiche 4 juli 2009

Meteen naar:

Agenda

Concerten in 2015

Concerten in 2014

Concert maart 2012

Concert november 2010

Concert februari 2010

Concert juli 2009

Concert januari 2009